Tag Archives: sähkötupakka

Sähkötupakkaa

Imaisemalla toimivat merkit muistuttavat lisää syöpäkäärylettä käyttötavaltaan, eli he ovatkin yllättävän suosittuja. Sähkötupakka on tehokkain keino jälkeen irti tupakasta pysyvästi. Kyseinen laite on tupakkalain mukainen tupakkajäljitelmä sekä röökin vastike, joka mainonta, epäsuora mainostaminen sekä muu myynninedistäminen onkin kotimaassa kielletty. Tupakkayhtiöitä vastaan käymistään oikeudenkäynneistä tunnettu Aurejärvi arvelee kehityksen menevän samalla lailla kuin savukkeilla.

Tyyppinumeroinnissa 2 ensimmäistä numeroa merkitsee akun halkaisijaa sekä kaksi seuraavaa pituutta millimetreissä, lopussa nolla ei mitään. Sähkötupakka onkin mahtava tuote, siinä röökaajan ei tarvitse luopua tavastaan, vaan voi tuprutella jatkossa vailla tappavia kemikaaleja ja pahan hajuista hengitystä. Muotituotteeksi kasvanut sähkötupakka ei oo hyvinvoinnille haitaton sekä se ois syytä kieltää heti lailla, kertoo siviilioikeuden emeritusprofessori Erkki Aurejärvi.

Jos ne on vaarattomampia, niiden myynti pitäisi ilman muuta sallia. Liuoksen lisäksi tankki pystyy sisältää vettä, monenlaisia makuaineita ja nikotiinia. Paavolan mukaan tutkimustietoa aiheesta ei kuitenkaan ole tarpeeksi.  Sähkötupakan patteri ladataan yleisimmin USB-latausjohdolla. Suomen lääkelaitoksen ja valtion kanta on, niin että nikotiiniampullejen myynti on kieletty. Yllä luetellut suosituimmat mallit ovatkin normaalisti hyväksi todettuja.

Onko sähkötupakka turvallinen?

Kolmannessa tapauksessa 2 sähkötupakkakauppiasta halusi jättää liittovaltion terveysministeriölle lausunnon, missä todetaan, että lääkehyväksyntää ei tarvita laitteille eivätkä nesteille, eikä he täten oo niitä.

Sähkötupakka räjähti miehen suussa Yhdysvalloissa Floridan osavaltiossa aiheuttaen vakavia palovammoja. Ei, koska sähkötupakka ei pala. Esimerkiksi sängyssä tupakointi tuottaa vuosittain useita palokuolemia. Samaan aikaan Saksassa pohditaan kyseisen laitteen laillistamista ja sen valjastamista tupakkariippuvuuden hoitoon. Mikäli nikotiinia on tietyn rajan yli, sen takia tarvitaan lääkelain mukainen lupa.

Lisäksi suosittelen ostamaan kaupasta jonka on suomeksi mutta niistä kaupoista saa melkein aina myöskin suomenkielistä hyötyä tarvitaessa sähkötupakan käyttämiseen, sekä jopa yleensä myös mahdolliset huolto sekä takuu asiat saatetaan hoitaa suomeksi.

Sähkötupakka vahvistukseksi keuhkoille

Mutta mun mielestä sähkötupakan paras puoli on se, jotta tämä sopii aivan mahtavasti myös naisille! Ehkä toiset miehet pitävät röökimuijia seksikkäinä, vain aika monen mielestä tupakoiva nainen ei oo puoleensavetävä. Sähkötupakkalaitteita ja muita osia voit siis ostaa myös ETA-alueen ulkopuolelta. Onko sähkötupakasta tulipalovaaraa? Tilattuani raakaa 5 % liuosta ja sekoittaessani tätä normaaliin 2,4 % mentholilla maustettuun nesteeseen olenkin päätynyt 50-50 sekoitussuhteeseen.

Asennettuasi nestepatruunan paikoilleen saat odotella tovin niin että aine lähtee imeytymään höyrystäjään. Kaikissa varteenotettavissa aloituspakkauksissa (engl. Oikein käytettynä sähkötupakka kestää todella useiden kuukausien ajan ja varaosat on melko edullisia. / http://www.xn--shktupakka-q5a2t.eu/nikotiiniton-sahkotupakka / . Sähkötupakasta vapautuu vesihöyryä jonka on näin ruumiin lämpöistä sekä vesihöyrynä sen kosteusprosentti onkin täysin. Sisäänhengityksessä tästä erittyy nikotiinia sekä aromikasta vesihöyryä, minkä voi aikaan saman nautinnollisen tuntuman kuten klassinen tupakka.

Tuote on vaikka syytä valita fiksusti, jotta tämän käyttöä saattaisi jatkaa sekä ominaisuuksia kohentaa varaosilla myös alun päästä. Lopputulos kuulostaa vaikka typeryydeltä. ( www.xn--shktupakka-q5a2t.eu/nikotiiniton-sahkotupakka) . Sähkötupakkaa voikin röökata joko nikotiinipatruunalla taikka nikotiinittomalla patruunalla. Sähkötupakan nesteitä on myytävänä erikseen, täten sinun ei tartte jonka kerta ostaa uutta ampullia. tästä, että sähkötupakka aiheutaisi vettä keuhkoihin.

Joo, kyseessä on ainoastaan markkinointikielto, vaan kun asiaa tutkastelee tarkemmin, huomaa jotta voitaisiin yhtälailla sanoa myyntikiellosta. Sähkötupakan käyttämiseen liittyy jonkin verran oheistarvikkeita ja esim. sen akkua pitää aika ajoin lataamaan vain tän toimintaperiaate on reippaan yksinkertainen. Ajan aikana, useiden latauskertojen päästä akku heikkenee käyttökelvottomaksi kuten kaikkien muidenkin akuilla toimivien tuotteiden.

Sanottakoon, että keuhkoahtaumatauti ja keuhkosyöpä ovatkin niitä, mihin röökaajat kuolevat yleisimmin. Ensimmäiseksi teidän käy ladata sähkötupakan akku ruuvaamalla se laturiin kiinni. Esim. julkisissa liikennevälineissä tän käyttö onkin kielletty, junassa on käytettävä tupakointivaunua sekä lentokoneissa tätä ei saa käyttää muutamia lentoyhtiöitä lukuunottamatta. Näitä kierteitä on valitettavasti toisiakin, vaan 510 onkin selvästi yleisin.

Laitteen koossa joutuu tässä siis jo vähän antamaan periksi, eGoa ei saatta enää millään sekoittamaan oikeaan savuketta. Tuotetta onkin markkinoitu vahvoilla väitteillä, missä onkin korostettu tuotteen turvallisuutta ja hyötyjä esimerkiksi tupakoinnin lopettamisessa.

Sähkötupakka http://www.xn--shktupakka-q5a2t.eu/nikotiiniton-sahkotupakka ei altista muita passiiviselle tupakoinnille. WHO kanta on, jotta laitetta ei ole tieteellisesti osoitettu toimivaksi tupakoinnin lopettamisen apuvälineeksi. Käytännössä katsoen saatetaan sanoa myyntikiellosta, mutta kaupasta ostaminen ilman hintatietoja ja tuotekuvia on jokseenkin haastavaa.

Syrjäyttääkö sähkötupakka klassisen savukken?

Katsotaan tässä nykyään silti vähän käytön perusteita. Ne ovat varmasti pidemmällä tähtäimellä väliinputoajia, silloin säädettävän jännitteen akkurungot on halventuneet jo sikäli merkittävästi, niin että niitä on järkevämpi käyttää. Nesteet saattavat pitää sisällään nikotiinia, jolloin saat autenttisemman tupakanpolton tunteen henkosia vedellessäsi taikka silloinkaan he on nikotiinittomia, tällöin liuoksessa on miellyttävä aromi.
Sähkötupakka on vaihtoehto, minkä vaikutuksesta voit täytyy jokainen tupakoinnin hyvät puolet vain päästä eroon jokaisesta tupakoinnin haitoista. Sähkötupakka käy kaikille vakituisille ja satunnaisille tupakoitsijoille, mitkä toivovat kuluttua eroon tupakasta. Budin tankin koko, näin 1 ml, on huomattavan tyypillinen. Sähkötupakka tuntuu tupakoinnilta, osoittaa siltä, ja sitä voi polttaa ravintoloissa pidä sisällään. Patruunan sisällä onkin vesiliuos minkä pitää sisällään propyleeniglykolia, nikotiinia ja aromeita.
Sähkötupakan terveellisyyttä vai haittavaikutuksia ei oo juurikaan selvitetty, joten väitteiden takana ei ole tieteellisiä perusteita. Höyrystimessä on sama kierre ja jälleen 510 on yleisin ja harvoin on syytä valita muuta kierrettä. Sähkötupakan keskimmäinen määrä on nimeltään höyrystin joten kansalaisten kielellä höyrystin.

Kaunistaako sähkötupakka?

Patruunaan pystyy lisätä myös pelkkää vettä. Aurejärvi kandee koko laitteen kieltämistä. Valitettavasti julkisuus ei ole aina ollut kovinkaan myönteistä, eikä myöskään reilua. Modaamisesta vaikka enemmän omassa artikkelissaan. Sähkötupakkaa pystyy ongelmitta erehtyä luulemaan oikeaksi savukkeeksi sekä se on hämmentänyt joitain asiakkaita. Sähkötupakka onkin turvallisempi vaihtoehto myöskin ympäristön kannalta; tulta ei käytetä, palovaaraa ei oo.

Nyt kuitenkin sähkötupakat sekä niiden myyminen verkkokaupoissa aiotaan kieltää Suomessa vuodenvaihteen jälkeen, jotta Valviran mukaan esillepanokielto koskee myöskin tupakkatuotteiden jäljitelmiä. muutamissa tuholaismyrkyissä sekä kosmetiikkatuotteissa. Heillä onkin huomattavasti lisää vaikutusvaltaa poliittiseen päätöksentekoon kuten meillä.

Höyrystimien isoin ongelma on mielestäni ollut tämä, niin että he vuotavat. Itse veikkaan, että tähän uuteen muutokseen ei suhtauduta aivan niin lainkuuliaisesti kuten luulisi. Tietysti paperia kannattaa täytyy alla johon nikotiinimehut pääsevät valumaan. Sähkötupakka on suunniteltu siten, että tämä osoittaa käytettäessä mahdollisimman merkittävästi vastaavalta kuten normaalin röökin polttaminenkin.

Se tottakai nostaa verenpainetta ja alentaa yleistä terveydentilaa mutta on höyhensarjalainen verrattuna rikkiin, häkään sekä arsenikkiin.

Sähkötupakka – pelko tai hyödyllisyys?

Patruunaan lisättävä neste on propyleeni-glykoli-pohjaista sekä sitä on todennettu melko laajalti. Aiemmin hän käsitettiin olevan joka kerta aikaisemmin pitkää kaivellut povaristaan sätkäpaperia ja irtotupakkaa, mutta nyt pitkään aikaan ei tapahtunut mitään. Propyleeniglykolin E-koodi on E1520.
Sähkötupakka on elektroninen tupakka, jonka mieltää ensivaikutelmaltaan syöpäkäärylettä. Osia ei voi ees yhdistää toisiinsa väärin, täten älä hätäänny vaikka et tunnistaisikaan jokaista osia. Vaikka teollisuusyritysten kiinnostus tuoteideaa kohtaan oli tuolloin melko laajamittaista, ei keksintö ikinä saavuttanut sarjatuotantovaihetta, ja se hävisi julkisuudesta 12kk 1967 jälkeen.

Sähkötupakka täytyisi kieltää lailla

Täyttönesteitä on normaalisti kahta erilaista. Akku onkin joka kerta tuotteen suurin lohko sekä tämä ladataan joka kerta aikaisemmin käyttämiseen ottoa messissä tulevalla laturilla. Kokemuksen pitäisi vastata aika lailli oikeaa syöpäkäärylettä. Budin säiliön koko, näin 1 ml, on huomattavan tyypillinen.

Uudelle höyryttäjälle on saletimmin tärkeää myös tämä, että laitetta onkin helppo käyttää, eikä tän käytön opetteluun tartte käyttää paljoa aikaa. Makuja löytyy suurinpiirtein jokainen samat kuin makeisistakin, onkin hedelmiä, kahvia, suklaata, teetä, toffeeta sekä jotkut menevät jo lähemmäs hajuvesiäkin. Sähkötupakanvalmistajia Yhdysvalloissa edustavan etujärjestön perustaja sanoi, että ei hänen tietoonsa ollu tullut aiemmin vastaavaa tapausta.

TSNA-aineita onkin korkeimmillaan löydetty noin 8,2 ng/g, jahka perinteisessä nikotiinilaastarissa näitä aineita on 8.0ng/g. Sähkötupakka on vallankumouksellinen tuote, jonka koostuvat kolmesta eri osasta: akusta, höyrystäjästä sekä patruunasta.

Jos virtalähde lämpenee liian paljon, sähkötupakka lopettaa hetkeksi toimintansa. Sähkötupakka tuottaa vaan vesihöyryä. Sähkötupakoita on tarjolla todella monesta hintaluokasta sekä aivan halvimmat mallit on melkein aina myös huomattavan heikkolaatuisia, mutta laadukkaammankin sähkötupakan ostaminen ja käyttö tulee niin selvästi halvemmaksi kuin tavallinen tupakointi, jotta laatuun kannattaa tässä siis tapauksessa panostaa.

Sähkötupakan keskimmäinen määrä on nimeltänsä höyrystin eli ihmisten kielellä atomisoija. kotimaassa sähkötupakkaa ja nikotiinipatruunoita ei saa enää markkinoida, mutta tätä pystyy tilata ETA-alueelta laillisesti. eGo:n parhaimmillaan lähes 1000mAh akulla pärjää helposti kokonaisen vuorokauden.

Jos kerta meillä saa kaupata nikotiinituotteita toisissa muodoissa sekä omaan käyttöön ostaminen on laillista ulkomailta, niin miksi ihmeessä noita ei saisi kaupata nesteenä? Tässäpä muutamia positiivisia vinkkejä sellaisille jotka yrittävät päästä kessusta eroon vain eivät halua muuttaa hyväksi koittuja tapoja täten rentouttavaa aamu tupruttelua, ruoka syöpäkäärylettä tai sitten minkään muunkaan ihanan hetken päästä nautittavaa keuhkoihin menevää ihanaa nikotiinipitoista ilmaa.

Sähkötupakka – tuho ja positiivisuus?

Tämä tarkoittaisi, että nykykäytäntö, missä sähkötupakan nikotiininesteet tilataan internetistä EU:n alueelta, ei enää onnistuisi. Uloshengitetty vesihöyry onkin kuin tupakan savua, vaan tämä ei haise pahalle. Myös automaattisella se kykenee vain koen itse tämän helpommaksi nappikäytöllä.Sähkötupakkaa ei sytytetä tulella, elikkä se ei myöskään savua.

Sähkötupakka hyväksi hyvinvoinnille

Ennen näitä tänään julkaistuja tuomioistuimien päätöksiä Saksassa käsitettiin olevan jo käsitelty 2 oikeuskannetta, missä molemmissa oikeusistuin päätyi vastaavaan johtopäätökseen; sähkötupakkatuotteet sekä niissä käytetyt nikotiinia sisältävät liuokset eivät ole lääkkeitä tai lääkelaitteita. Osia ei ole edes mahdollista kiinnittää toisiinsa väärin joten älä hätäänny vaikka et tietäisikään joka määrä on mikäkin.

Onko sähkötupakka hyvinvoinnille haitallista? Sähkötupakan vaikutuksista terveyteen onkin saatavilla oikeastaan hyvin hieman virallisia tutkimustuloksia sekä tämän johdosta sitä ei ole virallisesti luokiteltu terveelliseksi vaihtoehdoksi lessulle. Sähkötupakka lupaa terveellisempää ja pidempää elämää ilman kessusta luopumisen tuskaa. Lisää tutkimuksia aivan varmasti tarvitaan Sähkötupakan käyttöä tupakoinnin lopettamisen apukeinona ei voikin suositella, että sähkötupakan eri ominaisuuksista on väliaikaisesti tarjolla reippaan vähän luotettavaa tutkimustietoa.

Sähkötupakka on kiistämättä tehokkain keino lopettaa tupakointi, mutta kyseessä on vaikka etenkin käyttäjien keskuudessa enemmälti tupakoinnin jatkamiseen soveltuva laite, mihin monet jääneet koukkuun tästä saatavien suurien nikotiinipitoisuuksien takia. Tupakointi onkin vähentymässä ja nuorten jotta aikuisten kohdalla.

Sähkötupakka tosiaan helpottaa ja nikotiinin puutteeseen, niin että tapa riippuvuuteen. Aloituspakettien messissä tulee aina muutamia testiampulleja jotka on valmiiksi täynnä liuosta. sähkötupakka on kasvattanut jonkin verran suosiotaan aktiivisen markkinoinnin vaikutuksesta.

Keneltä hankkia sähkötupakka?

Käytännössä patruuna toimii täyttönestesäiliönä sekä samalla tottakai myös suuosana. Moni entinen röökaaja on kuitenkin kokenut sähkötupakan paremmaksi kuin muut nikotiinin korvaushoitotuotteet. Direktiivi ei rajoita sähkötupakan myyntiä.

Sähkötupakka kysymykset

Sähkötupakka on mitä mainioin vaihtoehto tupakoitsijalle minkä tahtoo tupakoida jatkossa edullisemmin taikka haluaa lopettaa tupakoinnin täsyin. Hän myöskin tiedostaa muutamien pääsevän eroon kessusta sähkötupakan kautta. Mikäli sähkötupakassasi ei näy mitään nappia, sinulla onkin automaattinen malli. Sähkötupakasta on vasta vähän tutkimuksia. Sähkötupakkaa voi kevyesti erehtyä luulemaan oikeaksi savukkeeksi ja se onkin hämmentänyt joitain asiakkaita.

Sähkötupakassa käytettävä nikotiiniton aine on tupakkalaissa tarkoitettua savukkeiden vastiketta. Hänen mukaansa kielto voitaisiin toteuttaa samalla tavalla kuten nuuskan kielto aikoinaan elikkä lisäämällä lakiin sitä koskeva säännös. Sähkötupakan voimaa voidaan säätää sen vastuksen impedanssilla, mutta kun akusta saatava virta vaihtelee +/- 14 % tai melkein kolmanneksen, on vastuksen impedanssi väärä pian säädölle.

Nesteet, joissa onkin korkea nikotiinimäärä (18+ mg) tuntuvat laadukkailla sähkösavukkeilla poltettuna kurkussa reippaan samalta ”potkaisulta” kuten normaalillakin tupakalla. Se jotta sähkötupakka käy apteekkiin tarjottavaksi on luullakseni vaan ajan kysymys. Muussa tapauksessa esim. eGo-C -sarja sekä monipuolinen kokoelma aromeja olisi paras ratkaisu.

Hassin mukaisesti etenkin varsinaiseen tupakkadirektiiviin mutta myös sähkötupakan sääntelyyn kohdistuu voimakasta lobbausta. Kun haluat eroon myös nikotiinista, saat sauhutella nikotiinittomalla versiolla. Syistä siihen myöhemmin. Suurin määrä sähkötupakoista tunnistaa matalan akun jännitteen ja alkaa vilkkuu ledivaloa sen merkiksi. Nitrosoamiinit ovatkin kasvaimia aiheuttavia typpiyhdisteitä, joita käytetään mm.

Sähkötupakkaa

Sähkötupakka onkin tupakan vastaava koneellinen härpäke, joka vaikutuksesta imutetaan normisti nikotiinipitoista tapaisia. Toinen hyvä keino välttyä pettymykseltä on kiertää oikealta tupakalta näyttävät (ulkonäkö, koko) laitteet kaukaa.
Sähkötupakka onkin silti ollut avuksi jo tuhansien Suomalaisten tupakoinnin lopettamisessa. Lääkelaitos) päättää lääkeaineiden myyntiluvista kotimaassa. Valitettavasti julkisuus ei ole joka kerta ollu kovinkaan myönteistä, eikä myöskään reilua. Heillä onkin huomattavasti isompi määrä vaikutusvaltaa poliittiseen päätöksentekoon kuin meillä. Uskoisin, että se liittyy sen takia, että useat sähkötupakka-alan yrityksistä ovatkin pieniä toimijoita verrattuna esim. nikotiinikorvaushoitotuotteita markkinoiviin suuriin lääkeyrityksiin.

Sähkötupakka ja valinnan vaikeus

Sähkötupakka näköisversioi olemukseltaan hyvin merkittävästi oikeaa kessua – se toimii vain sähköllä. Tämän myös valo ilmoittaa myöskin erilaisista toiminnoista, kuin ylikuumenemisesta, akun vähenemisestä sekä tän lataamisen edistymisestä. Akku lahjoittaa virtaa laitteelle, joka menee enimmäkseen atomisoijan lämmittämiselle. Atomisoija kuumentaa tankkia josta muodostuu hengitettävä vesihöyry.

Patruuna pitää sisällään e-nesteen tankin ja suukappaleen mistä tapaisia hengitetään. Tämä on koko laitteen toiminnallisuus noin yksinkertaistettuna, eivätkä siitä monesti tän enempää tarvitsekaan tietää. Tämän myös markkinoilla on myös kertakäyttöisiä malleja, joita ei voida uudelleentäyttää vai ladata, vain ne heitetään käyttämisen loputtua pois.

Akkuja ja cartomizereita kaupataan monesti myöskin kustomoituina versioina, eli sähkötupakan oma “tuunaaminen” ei ole missään nimessä mahdotonta. Useimmiten kaikki sähkötupakoita kauppaava firma tarjoaa yhden taikka useamman erilaisen starttipaketin, minkä esittelee laitteen käyttäjälle ja jättää vaihtoehtoja lisäominaisuuksien ostoon.

Hyvä sähkötupakka aloituspakkaus (starter kit) sisältää kaksi ladattavaa akkua, atomisaattorin, parin tankin ja laturin. Jokainen lohko kuluu käytössä, täten varaosien ostaminen on kovin suositeltavaa. Jos vekotin jostain syystä lakkaa toimimasta, eikä varaosia ole heti saatavilla, sähkötupakka saattaa ongelmitta vaihtua takaisin normaaliin tupakkaan.

Hyvä minimi varaosien suhteen onkin 2 kappaletta vara-akkuja, 2 kappaletta atomisaattoreita ja useita tankkeja. Myös varalaturin omistaminen on suositeltavaa. Normaalit keskikokoiset akut kestävät normisti neljän tunnin ajan, joten näin 5-10 normaalia röökiä. Akun koko vaikka tuntuu yhteiskestoon, ja laitteen käytön aktiivisuus.

Sähkötupakka mallit

Sähkötupakka voikin olla joko automaattista mallia, jolloin höyrystäminen tapahtuu automaattisesti jahka imet sähkötupakkaa, taikka manuaalista mallia, jolloin käyttäjän tulee painaa sähkötupakasta löytyvää painiketta aina kun haluaa hengittää savun kaltaista. Sähkötupakan yksi suurimmista eduista röökaamisen lopettamisen apukeinona on tämä, että saat jatkaa mukavaa tupakanpolttoa muistuttavaa tapaa ilman röökin haittavaikutuksia.

Voit toisin sanoen esimerkiksi ensin siirtyä käyttämään sähkötupakkaa ja nikotiinia sisällään pitäviä ampulleja, tällöin saat joutuu tupakkataukosi aivan kuin aiemminkin, mutta säästät merkittävästi rahaa sekä terveyttäsi. Monet ovatkin myös lopettaneet röökaamisen sekä päässeet nikotiinista eroon käyttämällä nikotiinittomia tankkeja sähkötupakassaan, jolloin jäljelle tosiaan tipu pelkkä tapa.

Sähkötupakka käy ajan mittaan hyvinkin huomattavasti edullisemmaksi kuten tavallinen polttaminen. Sähkötupakan aloituspakkauksia, jotka sisältävät kaiken tarvittavan, myydään 15 eurosta 50 euron hintaan mallista ja ostopaikasta riippuen. Aina ei kannata ostaa kaikkein halvinta sähkötupakkaa, että laadukkaampi laite onkin mukavampi käytössä ja varmasti kestää pidempään.

Sähkötupakka aikuiselle

Sähkötupakka onkin klassista polttamista merkittävästi terveellisempi vaihtoehto. Silti nikotiinipitoiset nesteet aiheuttavat riippuvuutta ja suosittelemme niitä vain vaihtoehtona perinteiselle tupakoinnille ja mahdollisena apuna tupakoinnin lopettamiselle. Korostamme niin että sähkötupakka ei nikotiinipitoisia nesteitä käytettäessä poista riippuvuutta vain vain korvaa tämän vähemmän haitallisella tavoin. Tupakoimattomille emme toisin sanoen suosittele sähkötupakkaa lainkaan!

Esimerkiksi kun syöt purkillisen säilyketonnikalaa saat kehoosi aineita mitkä ovatkin potentiaalisesti huomattavasti haitallisempia terveydellesi kuin e-savukkeen vesihöyrystä saatavat kemikaalit. Myös esimerkiksi ilmassa mitä hengitämme (etenkin suurissa kaupungeissa) onkin suuren määrän aineita erilaisten saasteiden muodossa mitkä ovat vahingollisia meidän elimistöllemme.

Elektronisesti toimiva “tupakka”, tunnettu myös nimillä sähkötupakka taikka e-tupakka, tarjoaa vaihtoehdon perinteiselle tupakoinnille sekä muille nikotiinituotteille. Sähkötupakan turvallisuus onkin puhuttanut käynnissä olevan aikoina, ja varsinkin Suomen viranomaistaho suhtautuu sähkötupakointiin hyvin kielteisesti.

Saksassa Sähkötupakka oltaisiin valmiita laillistamaan. Samaan aikaan Saksassa pohditaan kyseisen tuotteen laillistamista sekä tän valjastamista tupakkariippuvuuden hoitoon. Saksan mallissa sähkötupakat ja heidän nesteet hankittaisiin apteekeista kuuriluonteisesti. Saksalaisen Focus Onlinen mukaan Saksassa viranomaiset olisi valmiita luokittelemaan sähkötupakan melkein tupakoinnin korvaustuotteeksi, sikäli mikäli tuotteet täyttäisivät tietyt terveysvaatimukset.

Miten pitkään sähkötupakka kestää?

Voit käyttää sähkötupakkaa niin pitkään kuin akussa riittää virtaa taikka tankissa riittää nestettä. Ampullin voikin täyttää uudestaan erikseen myytävällä täyttönesteellä vai vaihtaa tilalle uuden valmiiksi täytetyn. Pullotetun täyttönesteen käyttäminen onkin erittäin suositeltavaa sillä tämä käy isosti edullisemmaksi kuin valmiiksi täytettyjen ampullien osto. Ampullin uudelleentäyttö tapahtuu yksinkertaisesti kostuttamalla nestepatruunan pidä sisällään olevaa vanua lisäämällä nestettä pullosta tipoittain sikäli pitkään että se ei enää ime enempää.
Mainitsin jotta sähkötupakka on käytössä halvempaa kuten aito rööki. Jos odotat siihen suurta muttaa sikäli joudut pettymään. Toki kulut voivat vaihdella paljonkin käytöstä, valituista tuotteista ja ehkäpä vioittuvista osista riippuen vain tämä laskelma onkin suurpiirteinen keskiarvo. Perusmallien aloituspakettien hinta onkin liikkuu 40€:n paikkeilla. Näissä on messissä enimmäkseen 2 kokonaista sähkötupakkaa. Osat saattavat fyysisesti kestää oikeaoppista käyttöä melkein useita kuukausia ja varaosatkin on varsin edullisia. Jos siis laskemme jotta yksi aloituspaketti kestäisi edes 2 kuukautta niin päivähinnaksi käy 0.67€.

Sähkötupakan täyttöneste maksaa 30ml pullossa n. 20€ sekä tämä voikin kestää käyttämisen määrästä riippuen melkein kuukausia. Mikäli taas laskemme että pullo on tyhjä tasan kuukauden käytön päästä niin nesteenkin päivähinnaksi edes jää 0.67€. Sähkötupakan käyttäminen maksaisi näinollen päivässä 1.34€. Paljonko sinä maksat tupakanpoltosta?
Nikotiinin toimittamisen lisäksi sähkötupakka tarjoaa myös tupakoimisen muut ”hyvät” puolet kuten savun (höyryn), sosiaaliset tilanteet, tekemistä käsille jne. Näinollen se pystyy olla juuri ”se juttu” joka laastareilla tai purkalla epäonnistunut tarvitsee. Sähkötupakka onkin vaikka oikeastaan varsin nykyaikainen asia eikä tämän voimaa röökaamisen lopettamisen apuvälineenä ole vieläkään tieteellisesti todennettu. Tuotetta maistaneet toisaalta taas ovatkin lähes järjestäen todenneet tämän tehokkaimmaksi keinoksi lopettaa kessuttelu.
Tupakoinnin lopettamiseen onkin kehitetty useita monenlaisia apukeinoja. suosituimpia ovat nikotiinilaastarit ja nikotiinipurukumit mitä mm. Nicorette sekä Nicotinell todella agressiivisesti ja näyttävästi mainostavat. Näiden ja erilaisten inhalaattorien teho tupakoitsemisen lopettamisessa perustuu niiden toimittamaan nikotiiniin minkä tää helpotusta savukkeiden vieroitusoireisiin.
Höyryn määrään vaikuttaa vahviten käytettävä härpäke sekä täyttönesteen koostumus. Parhaiten tapaisia ja tupakkamaista kurkkutunnetta tuottavat manuaalikäyttöiset Joye 510 sekä eGo. Täyttönesteitä onkin normaalisti kahta erilaista. Toisen pohjana on käytetty propyleeniglykolia sekä muun glyserolia. Näistä paremmin savun kaltaista tuottaa glyserolipohjainen täyttöneste vaan se maistuu mielestäni epämiellyttävän tunkkaiselta joten itse suosin ensin mainittua.

Sähkötupakka

Sähkötupakka ei itseasiassa oo tupakkatuote, se ei pidä sisällään röökiä. Tupakka korvataan liuoksella joka muutetaan höyryksi lämmittämällä. Ei tuota tuhansia myrkkyjä mitä tupakansavussa on eivätkä altista muita passiiviselle tupakoinnille. Sähkötupakka on myöskin käytännössä turvallisempi kuten tavallinen rööki silloin sitä ei sytytetä missään vaiheessa eikä palovaaraa ole.

Muotituotteeksi kasvanut sähkötupakka ei oo hyvinvoinnille haitaton sekä se olisi syytä kieltää heti lailla, kertoo siviilioikeuden emeritusprofessori Erkki Aurejärvi.

Karkean arvion mukaisesti sähkötupakan käyttö maksaa n. 1 euron per päivä, eli siirtymällä tupakoitsemisen sähkötupakkaan saat säästää vuodessa uskomattoman isoja summia.
Koska sähkötupakka on sähköllä toimiva härpäke, mikä ei pidä sisällään tupakkakasvista valmistettua ainesta lainkaan, ei kyseessä oo tupakkatuote. Käyttäjä voi itsekin valita monista eri vaihtoehdoista, millaista nestettä tahtoo sähkötupakassa höyrystää. Näihin vaihtoehtoihin kuuluu esim. nikotiinia sisällään pitäviä nesteitä, joiden läpi tavallinen kessu onkin helppoa vaihtaa huomattavasti halvempaan sähkötupakkaan, sekä nikotiinittomia nesteitä useilla eri aromeilla, mitkä taas auttavat pääsemään nikotiiniriippuvuudesta eroon vailla päivittäisistä tupakointihetkistä luopumista.
Vaikka sähkötupakkaa ei oo vieläkään laajamittaisesti julistettu terveelliseksi vaihtoehdoksi kessulle, sikäli maalaisjärjellä voidaan päätellä useita juttuja. Tavallisen savukkeiden polttaminen onkin erittäin haitallista keholle, koska tupakan savu sisältää lukemattoman lukumäärän ihmiselle myrkyllisiä myrkkyjä ja nikotiini aiheuttaa hyvinkin vahvan riippuvuuden. Tupakka todistetusti tappaa tosi ison lukumäärän kansalaisia vuosittain.

Suurin ennakkoluulo viranomaisilla liittyy kysymykseen, tulisiko se keksintö luokitella samaan kategoriaan nikotiinipurkan kanssa, minkä merkitys on toimia vaihtoehtoisena nikotiininsaantilähteenä röökaamista lopetettaessa, vai vaihtoehtoisena tupakkatuotteena nuuskan tapaan. Tämä on harmittava kysymys myös sähkötupakkaa polttaville, sekä sitä valmistaville. Sähkötupakka on kiistämättä tehokkain keino lopettaa polttaminen, vaan kyseessä onkin vaikka etenkin käyttäjien keskuudessa enemmälti tupakoitsemisen jatkamiseen soveltuva laite, mihin monet jääneet koukkuun tästä saatavien suurien nikotiinipitoisuuksien tähden.

Sähkötupakka on kuin tupakka, mutta tupakoituasi et karista tästä tuhkaa sekä tumppaa tätä tuhkakuppiin, vaan laitat tän laukkuun tai povitaskuun. Ja se onkin käyttövalmis heti jahka haluat jälleen ottaa sauhut!
Lyhyesti kerrottuna jokainen sähkötupakkatuotteet (tupakat, sikarit, piiput) koostuu 3 osasta, akusta, atomisaattorista ja nikotiinipatruunasta. Tupakkaa polttaessa atomisaattorin jälkeen imaistaan sekä atomisaattori kuumentaa sisään imettävän ilman kyllin kuumaksi haihduttaakseen nikotiininestettä höyryksi. Näin syntyvä höyry on “savua”, mitä sitten hengitellään ja saadaan jopa 100% vastaava savuttelukokemus kuten tupakallakin, paremman makuinen ainoastaan. Höyry on (maustettua) vesihöyryä minkä ei jätä mitään pysyvää hajua esimerkiksi vaatteisiin.