Tag Archives: Takit-netistä

Takkeja blogi

Meillä onkin hienoja pitkiä takkeja kuten trenssejä, viittoja ja hienoja hitaita villakangastakkeja. H&M:stä löytyi upea villakankainen duffelitakki, mihin rakastuin mahdollisesti nykyään isompi määrä kuten omaani. Eli aivan oikeastaan pelkiksi ihastuneiksi huokailuiksi jäi tämä kohtaaminen.

Pardessus-takki suunniteltiin päällystakiksi sekä näköisversioi paljon neuletakkia. Vielä 70-luvulla kankaat ja vaatteet tehtiin kestämään, kunnes halpatuotanto alkoi yleistyä. Ostan normisti minimissään muutama takkia per talvi.

Taisteluhautojen mukaan nimetty trench coat suunniteltiin kestämään sadetta sekä sirpaleita. Kapealinjaisemmissa takeissa vyötäröä sekä olkapäitä korostetaan helposti. päällysvaatteena käytettävä koko kehoa suojaava pitkä edestä napitettava vai muuten kiinnitettävä hihallinen vaatekappale. niillä tämä paras mahdollinen lopputulos vielä syntyy, sekä minusta ne ovatkin määrä tätä ompelun taitoa itseään.

Trenssi, myöskin trenchcoat (alkuperäisen valmistajan nimen mukaisesti myöskin burberry, berberi taikka arkikielessä perperi) onkin paksusta puuvillakankaasta, popliinista (popliinitakki), gabardiinista, villasta tai nahasta tuotettu polvipituinen vai pitempi päällystakki. En aivan vieläkään ymmärrä mitä mieltä siitä olisi. Tarjonta on värikästä sekä muotoilu modernia, lähes arkkitehtuuriin sekä taiteeseen viittaavaa.

Ensin tarkoitus oli ostaa kännykkä, vaan sain isältäni hänen vanhan puhelimensa. Huikeita asusteita rakastaville syksy sekä talvi tarjoaa roppakaupalla katseltavaa. Trenssissä voi myöskin olla irrotettava vuori. Takissa www.takit.fi/ onkin kaulus ja se onkin yleensä edestä avonainen. Ajattelinkin nykyään tilata noista yhden vai 2. Tänään syksyllä onkin käyttänyt navy-sinistä lyhyttä kangastakkia, punaista trenssiä sekä oliivinvihreää ohuempaa jakkua. Voisiko tässä takin 18-vuotissyntymäpäivien kynnyksellä puhua jo klassikosta, minkä on maksanut itsensä tuhannesti takaisin? Juhlien lähestyessä tahtoisin tarkentaa muutamaa pukeutumisetikettiä.

Takit

Joko ootte halunneet lämpimämpää yllenne? Mikä vai mitkä on sinun luottotakkejanne? Mistä takista haaveilette? Barbourit on täälläkin suunnassa kaivettu kaapista ulos mutta villakangastakit odottavat vielä viileämpiä kelejä. Vai unohtiko malli näytöksessä pöksyt pukuhuoneeseen? Korosta kapeaa alaosaa runsailla muodoilla. Minimalismin ystävän takissa jokainen turha on jätetty ompelimon lattialle.

Kun trenssistä aika jättää, on edessä kai taas tuskallinen, pitkä etsintä, koska takkimarkkinat Suomessa ovat kehnot. Eksyin nimittäin eilen Asoksen sivuille, sekä huomasin onnekseni, että heiltä voi tätänykyä ostaa River Islandin vaatteita! Tuo uutinen lopetti tämän lakon, kuten seinään.

Ja sitten tämä ilosanoma varsinaisesti takkiin liittyen. Itselleni tilasin Familonin Princess-tyynyn, tietty.

Takit

Saumoista pitää löytyä kunnon liimaus. Sitten pesin marseillesaippualla äärimmäisen maltillisesti kylpyammeen pohjalla varoen venyttämästä vai vanuttamasta hiukkaakaan. Pienet yksityiskohdat, koristeet ja ompeleet tekevät suuristakin takeista istuvia sekä näyttäviä. Paksut neuleet sekä kuluneet farkut, joko pillit taikka lahkeesta käärityt boyfriendit, sekä matalakorkoiset saappaat tai maiharit kuuluvat tähän stailiin.

Ruotsiin muuttomme tähden meitsin pitää ostaa oikein paksu toppatakki tana syksyna, silla Ruotsissa talvi on paljon kylmempi kuin Englannissa. Sukupuolten väliset erot saapuvat myös hyvin esiin, jahka kysymys onkin talvivaatteista.

Takki netissä

Inspiroidu miesten muodista Tänään naisetkin saattavat löytää vaikutteita pukeutumiseensa miesten muodista. Heitin toisin sanoen haaveet nahkahihaisen takin löytymisestä ihan jo suosiolla mielestäni. Tweedkankaat, ruutukuosit ja jaksavat pinnat tuovat lisä potkua perusmalliin.

Taitaa tarkoitan se kymmenen kilsaa kävelyä olla riittämiin yhdeksi sateiseksi päiväksi. Naisten neuletakkiin kuuluvat monesti avatut hihat ja huppu. Givenchyn paljettijakku osoittaa sähäkältä sortsien seurassa, vaan myöskin kuluneet farkut käyvät nätisti kiiltävän ihanuuden kanssa. Sen sävy onkin ihmeellinen. Näppärä voikin myös valmistaa takin itse.

Kengissä saappaat palaavat taas talven tullen ja myös niissä nähdään eläinmaailman kuoseja. Kaikilla netistä tilattavilla tuotteilla on lain mukaisesti 14 päivän palautusoikeus, elikkä saat hyvillä mielin tilata uuden sekä upean vaatekappaleen tai asukokonaisuuden. Lyhennä hihat sesongin hittipituuteen ja jätä reunat huolittelematta.

Takkeja

Jimi Hendrix, Jan Garbarek, Steve Reich ja hieman noloina tunnustamme myös Lenny Kravitzin. Takki on normaalisti ulkona pidettävä yläruumiin peittävä vaate, joka ajatuksena on pääasiassa täytyy yläruumis lämpimänä. Plus, sitä lyhyttä voi myöskin keltaisena. Tässä Fashion Unitin tarjoilema kurkistus uusiin trendeihin, olkaa hyvä! Värit tuovat alkavan syksyn sekä vuoden vaatemuotiin yllätyksiä, sillä tänä vuonna murrettujen, klassisten syysvärien rinnalla nähdään myös kesäpukeutumisesta tuttuja kirkkaita värejä, kuin turkoosia sekä pinkkiä ja kuluneena kesänä hitiksi noussutta oranssia.

Takki netissä

Ostin juuri uuden talvitakin, vain tämä ei oo ulkoisesti erityinen. Mun vanha musta villakangastakki on palvellut mua lähemmäs kymmenen vuotta, täten käsitettiin olevan ehkä jo aikakin ostaa tilalle tilalle suunniteltu asia. Esim. lasku-varjokangas on helppohoitoinen myös käytössä, siinä takin voi pyyhkäistä kevyesti puhtaaksi kostealla liinalla. Oikein mukavaa viikonalkua kaikille! Mulla onkin senverran iltamenoja tiedossa, niin että toivottavasti selviän tästä opiskelujen alusta hengissä.

– jos takkiin tulee merkkejä, päällitaskuja tms, ompele ensiksi ne paikoilleen. Syksyn pimeneviin iltoihin sopivat jota parhaimmin rohkeat värivalinnat. Minä en jaksanut enää pidempään etsiä, täten tyydyin siihen. Tykkään! Trenssi onkin muodin harvinaisuus, missä yhdistyvät ajaton muotoilu, käytännöllisyys ja tyylikkyys. Se onkin punaista sekä siihen onkin kudontavaiheessa kuvioitu tuollaisia pitsiliinan näköisiä kuvia, silti tän kankaan nimessä mainittiin kerni sikäli tämä ei suinkaan oo sellaista millaiseksi minä kernin miellän, joten muoviseksi.

Siis kaikkea sekaisin. Kylmä sävy. Kesän jälkeen muodikkaimmat värit vaihtuvat murretumpaan suuntaan. Aivan ihanaa. Mutta tossa kuvassa joissa on huppu niin näkyy vähän oikeaa väriä. Miettikää nyt: Hyvin pukeutunut, elegantti, hillitty, staili nainen, mikä ulkokuoren alla piilee jossain aito villipeto! Ei ihme, jotta jakkupuvut houkuttelevat useita..

Kotiin, mikä hengaritila rupee olemaan kortilla johtuen allekirjoittaneen ikuisesta rakkaudesta takkeja kohtaan. Mantteli onkin kääntynyt saksankielisestä sanasta mantel, minkä merkitsee pitkää takkia. Mikäli aikaisemmin syys- sekä etenkin talvitakin ostaminen on tuottanut etenkin meikäläisen päänupissa vähän harmaita hiuksia, niin se ei suinkaan oo ollu asian laita tänä syksynä.

Myös luumun- ja viininpunainen ja malvansävyt ovatkin pinnalla, he hurmaavat erityisesti juhlapukeutumisessa. Turkiskaulukset ovat usein irrotettavia. Nahkatakkien helmat tippuvat tänä syksynä vyötäröltä lantiolle. Vatsa sekä rintakehä kastuivat normisti ensimmäisinä. Kaulakoruissa onkin lyhyt ketjut sekä ne on reippaan kaulanmyötäisiä.

Sunnuntaina lämpötila käsitettiin olevan +13 sekä sadekuuroja saatiin vuorokauden kuluessa monia. Piti siis löytää kangas minkä ei ime vettä kuin sieni, vai tässäpä tapauksessa kuten vanha lakana. Helman kuuluu ulottua nimenomaan pepun yläpuolelle. Hypistele kangasta. Virallisesti se on vihreä, vain vannon niin että tämä kameleonttimaisesti muuttuu tän mukaisesti jota muuta onkin päällä taikka millainen valo on. Ja ei, Esprit ei sponssaa minua Minä pidän vaan kyseisestä merkistä sekä esittelen mielelläni sitä.

Ihana kontrasti! Löytyy myöskin merkittävästi pitsituotteita: t-paitoja sekä mekkoja.