Pakurikääpä

Pakurikääpä on kiistatta todennettu olevan suuren määrän eri sorttisia hyvinvointia edistäviä vaikutuksia, henkilö muotoilee.
On kiistaton totuus, että pakurikääpä on varsin vahva antioksidantti, eikä juuri nyt oo tiedossa toista ainetta, jonka antioksidanttikyky ois läheskään yhtä merkittävä kuten pakurilla. Siitä on löytynyt yli 200 erilaista vaikuttavaa ainetta, ja en usko, jotta lähellekään kaikkia on nykyään ees todennettu.
Janne Lehtinen kaipaa vaikka laajoja väestötutkimuksia, sillä jokainen hänen tietämänsä tähänastiset pakurilla tehdyt tutkimukset on tehty joko soluviljelmämalleilla taikka eläinkokeilla. Ihmisillä tehdyt kokeet puuttuvat.

Se onkin varsin reipas harmi, vain toisaalta tilanne on ymmärrettävissä, jotta se vaatisi kohtalaisen pitkäkestoisen sekä kovin kalliiksi tulevan tutkimuksen. Tällä hetkellä saattaa heittää kysymyksen, mikseivät isot lääketehtaat ole kiinnostuneita pakurista. Totuushan on, jotta vielä nykyäänkin iso osa lääkkeistä onkin alun perin peräisin luonnosta, kuitenkin ne tuotetaan synteettisesti tiettyjen kemiallisten prosessien kautta.
Pakurin kannalta olisi ehdottoman tärkeää, että jatkossa pystyttäisiin tieteellisesti osoittamaan pakurikääpä terveysvaikutukset, etteivät he jäisi todistetuiksi ainoastaan soluviljelmä- ja eläinkokeilla. Itse en näe mitään syytä, mikseivät samat reaktiot toimisi ihmisilläkin.