Sähkötupakka aikuiselle

Sähkötupakka onkin klassista polttamista merkittävästi terveellisempi vaihtoehto. Silti nikotiinipitoiset nesteet aiheuttavat riippuvuutta ja suosittelemme niitä vain vaihtoehtona perinteiselle tupakoinnille ja mahdollisena apuna tupakoinnin lopettamiselle. Korostamme niin että sähkötupakka ei nikotiinipitoisia nesteitä käytettäessä poista riippuvuutta vain vain korvaa tämän vähemmän haitallisella tavoin. Tupakoimattomille emme toisin sanoen suosittele sähkötupakkaa lainkaan!

Esimerkiksi kun syöt purkillisen säilyketonnikalaa saat kehoosi aineita mitkä ovatkin potentiaalisesti huomattavasti haitallisempia terveydellesi kuin e-savukkeen vesihöyrystä saatavat kemikaalit. Myös esimerkiksi ilmassa mitä hengitämme (etenkin suurissa kaupungeissa) onkin suuren määrän aineita erilaisten saasteiden muodossa mitkä ovat vahingollisia meidän elimistöllemme.

Elektronisesti toimiva “tupakka”, tunnettu myös nimillä sähkötupakka taikka e-tupakka, tarjoaa vaihtoehdon perinteiselle tupakoinnille sekä muille nikotiinituotteille. Sähkötupakan turvallisuus onkin puhuttanut käynnissä olevan aikoina, ja varsinkin Suomen viranomaistaho suhtautuu sähkötupakointiin hyvin kielteisesti.

Saksassa Sähkötupakka oltaisiin valmiita laillistamaan. Samaan aikaan Saksassa pohditaan kyseisen tuotteen laillistamista sekä tän valjastamista tupakkariippuvuuden hoitoon. Saksan mallissa sähkötupakat ja heidän nesteet hankittaisiin apteekeista kuuriluonteisesti. Saksalaisen Focus Onlinen mukaan Saksassa viranomaiset olisi valmiita luokittelemaan sähkötupakan melkein tupakoinnin korvaustuotteeksi, sikäli mikäli tuotteet täyttäisivät tietyt terveysvaatimukset.