Sähkötupakkaa

Imaisemalla toimivat merkit muistuttavat lisää syöpäkäärylettä käyttötavaltaan, eli he ovatkin yllättävän suosittuja. Sähkötupakka on tehokkain keino jälkeen irti tupakasta pysyvästi. Kyseinen laite on tupakkalain mukainen tupakkajäljitelmä sekä röökin vastike, joka mainonta, epäsuora mainostaminen sekä muu myynninedistäminen onkin kotimaassa kielletty. Tupakkayhtiöitä vastaan käymistään oikeudenkäynneistä tunnettu Aurejärvi arvelee kehityksen menevän samalla lailla kuin savukkeilla.

Tyyppinumeroinnissa 2 ensimmäistä numeroa merkitsee akun halkaisijaa sekä kaksi seuraavaa pituutta millimetreissä, lopussa nolla ei mitään. Sähkötupakka onkin mahtava tuote, siinä röökaajan ei tarvitse luopua tavastaan, vaan voi tuprutella jatkossa vailla tappavia kemikaaleja ja pahan hajuista hengitystä. Muotituotteeksi kasvanut sähkötupakka ei oo hyvinvoinnille haitaton sekä se ois syytä kieltää heti lailla, kertoo siviilioikeuden emeritusprofessori Erkki Aurejärvi.

Jos ne on vaarattomampia, niiden myynti pitäisi ilman muuta sallia. Liuoksen lisäksi tankki pystyy sisältää vettä, monenlaisia makuaineita ja nikotiinia. Paavolan mukaan tutkimustietoa aiheesta ei kuitenkaan ole tarpeeksi.  Sähkötupakan patteri ladataan yleisimmin USB-latausjohdolla. Suomen lääkelaitoksen ja valtion kanta on, niin että nikotiiniampullejen myynti on kieletty. Yllä luetellut suosituimmat mallit ovatkin normaalisti hyväksi todettuja.

Onko sähkötupakka turvallinen?

Kolmannessa tapauksessa 2 sähkötupakkakauppiasta halusi jättää liittovaltion terveysministeriölle lausunnon, missä todetaan, että lääkehyväksyntää ei tarvita laitteille eivätkä nesteille, eikä he täten oo niitä.

Sähkötupakka räjähti miehen suussa Yhdysvalloissa Floridan osavaltiossa aiheuttaen vakavia palovammoja. Ei, koska sähkötupakka ei pala. Esimerkiksi sängyssä tupakointi tuottaa vuosittain useita palokuolemia. Samaan aikaan Saksassa pohditaan kyseisen laitteen laillistamista ja sen valjastamista tupakkariippuvuuden hoitoon. Mikäli nikotiinia on tietyn rajan yli, sen takia tarvitaan lääkelain mukainen lupa.

Lisäksi suosittelen ostamaan kaupasta jonka on suomeksi mutta niistä kaupoista saa melkein aina myöskin suomenkielistä hyötyä tarvitaessa sähkötupakan käyttämiseen, sekä jopa yleensä myös mahdolliset huolto sekä takuu asiat saatetaan hoitaa suomeksi.