Tavoitteena tupakoinnin lopettaminen

Päättäväisyys, neuvonta, tuki, lääkehoito ja retkahduksiin valmistautuminen auttavat matkalla pysyvään tupakoimattomuuteen. Lisäksi tupakka kalkkeuttaa ja rasvoittaa lantion valtimoverisuonia. Tupakointi  ei sovi huippu-urheilijalle, vain tupakointi heikentää myöskin peinteisen kuntourheilijan suorituskykyä.

Liiku huomattavasti. Tutkimusten mukaisesti konkreettiset rahan menetykset kuin vedot toimivat kovin tehokkaina motivoijina vaikeisiin elämäntapamuutoksiin, kuin laihdutus taikka tupakoinnin lopettaminen. Tupakointi raskauden aikana altistaa sekä odottavan äidin jotta sikiön savukkeiden haitallisille vaikutuksille. Tupakkayskä on todennäköisesti hävinnyt.

Tietoa tupakoinnin lopettamisesta

Asiantuntijat kehottavatkin nykyisin mahdottomalta tuntuvan tupakkalakon sijasta ees vähentämään sauhuttelua. Tupakoinnin  lopettamisella onkin suotuisa vaikutus miehen hedelmällisyyteen, parantamalla siittiöiden liikkuvuutta sekä laatua. Pienet annokset stimuloivat hermostoa kun jälleen isot annokset lamaavat.

Lopettaminen sen sijasta tulee saletimmin kerralla kuten lakkoillen, jolloin on mahdollista jättää itselleen takaportteja alottaa uudelleen. Sähkötupakasta saattaa tulla liian paljon nautittuna aivan samoin tavalla heikko taikka epämiellyttävä olo kuten perinteisestäkin röökistä. Onnistuminen tupakoinnin lopettamisessa laitteen vaikutuksesta minkä maku ei miellytä ei ole reippaan todennäköistä taikka ainakaan helppoa.

Sähkötupakka onkin terveellisempi ja edullisempi vaihtoehto tupakalle. Miesten erektiokyky tutkittiin haastattelulla sekä peniksen verenkiertomittauksella (pletysmografialla). Harva voi lopettamaan tupakoinnin pysyvästi täysin yksin vailla kenenkään tukea. Jos tupakoinnin lopettaminen ei kuitenkaan onnistu noin kevyesti, kandee tupakka vaihtaa sähkötupakkaan.

Aivojen himoitseman nikotiinin saannin turvaaminen vailla tervaa, häkää ja satoja muita tupakansavun vahingollisia aineita oli tupakoinnin lopettamiskeinojen kehityksen ensimmäinen läpimurto. Sinä päivänä en tupakoinut enkä sitä seuraavana sekä tein itselleni selväksi, että tieni tupakan kanssa on nykyisin käyty loppuun.

Noin jonka kymmenes lopettaja lihoo enemmän kuin 10 kiloa. Omasta terveyskeskuksesta saa tietoa eri mahdollisuuksista. Kalliit reseptilääkkeet tupakoinnin lopettamiseksi, inhalaattorit, nikotiinipurkat sekä -imeskelytabletit ovat tulleet osaksi arkea. Savukkeen- vai nuuskan puuttuessa suusta sensorinen stimulaatio heikkenee.