Category Archives: Elektroninen tupakka

Sähkötupakka ja kessuttelun lopettaminen

Uskon, jotta tälläkin hetkellä monet lääkelaboratoriot kehittävät ja tutkivat näiden versiotaan Sähkötupakasta. Jossain vaiheessa taskusta löytyi täytekynännäköinen putki. Tämä on koko laitteen toiminnallisuus noin yksinkertaistettuna, eikä siitä monesti tämän enempää tarvitsekaan tietää.  Sähkötupakka sammuu samantien kun lopetat imemisen sekä käynnistyy normaalisti ilmanpaineen (imu) taikka äänen vaikutuksesta.

Sähkötupakan akkurungoissa onkin valjastettu yleisimmin standardiakkua 18650, myös tän ohuempaa versiota 14650 sekä lyhyempiä versioita 18500 sekä 18350. 1 taalan päivässä keskivertotupakoitsijan tupakointimäärillä, jahka huomioon otetaan jokainen kulut.

Kun tupakanpoltto onkin lopetettu, pääset eroon tupakkayskästä ja vinkuvasta hengityksestä, hapenottokyky paranee, aromi sekä hajuaisti palautuvat, iho ei ole enää harmaa ja kuiva, hampaatkin valkaistuvat, et enää haise pahalle jne. Myöskään nikotiinia sisällään pitävät nesteet eivät ole lääkkeitä toiminnallisuuden mukaan. Vantaan käräjäoikeus hylkäsi syytteet helmikuussa 2011 ja Tulli palautti haltuun otetut nikotiinipatruunat -ja nesteet asiakkaille.

Helsingin Sanomat uutisoi sähkötupakan suosion kasvamisesta perjantaina. Tutustu sähkötupakan historiaan täältä. Patruunan käyttöaika vaihtelee hyvinkin merkittävästi sen täyttömäärän, atomisoijan tehon, akun varauksen sekä vanun määrän mukaisesti joten tarkkoja aikoja ei saatta sanomaan.

Antero Heloma silti mieltää, niin että Suomi onkin valtiona sitoutunut savuttomaan tulevaisuuteen. Sähkötupakassa tupakanpuru korvataan nesteellä jota kuumentamalla tuotteesta on mahdollista imuttaa savua muistuttavaa vesihöyryä. Saanko käyttää sähkötupakkaa julkisissa sisätiloissa? Se vaihtelee kovin merkittävästi.

Joissakin tiloissa sähkötupakan käyttäminen on erikseen kielletty sekä yleensä onkin hyvä ottaa ensin ilmiselvää sopiiko sähkötupakan käyttäminen kyseisessä tilassa. Tämä tarkoittaa, jotta sähkötupakkaa voi vapaasti tuprutella julkisissa tiloissa, kuten ravitsemusliikkeet sekä kahvilat. Toisaalta sähkötupakoiden patruunoissa voi olla sellaisia myrkkyjä, joita ei oo merkitty mihinkään tuoteselosteisiin näkyviin. Sähkötupakan käyttöä nikotiinista vieroittumiseen tuskin tukee tämä fakta, jotta tupakkayhtiöt ostavat näitä sähkötupakoita sekä niiden nesteitä valmistavia yhtiöitä.

Onko sähkötupakka haitallinen?

vesisateella ilman kosteusprosentti onkin käytännössä 100%, jolloin jokainen hengittää 100 prosenttista vesihöyryä, vaan ei siitäkään voi vesikeuhkoa! Myös uimahalleissa, missä on avoin vesiastia (allas) vailla kosteusprosentti onkin totaalisen jota jokainen hengittävät.

Sähkötupakka kysymykset

Sähkötupakka on mitä mainioin vaihtoehto tupakoitsijalle minkä tahtoo tupakoida jatkossa edullisemmin taikka haluaa lopettaa tupakoinnin täsyin. Hän myöskin tiedostaa muutamien pääsevän eroon kessusta sähkötupakan kautta. Mikäli sähkötupakassasi ei näy mitään nappia, sinulla onkin automaattinen malli. Sähkötupakasta on vasta vähän tutkimuksia. Sähkötupakkaa voi kevyesti erehtyä luulemaan oikeaksi savukkeeksi ja se onkin hämmentänyt joitain asiakkaita.

Sähkötupakassa käytettävä nikotiiniton aine on tupakkalaissa tarkoitettua savukkeiden vastiketta. Hänen mukaansa kielto voitaisiin toteuttaa samalla tavalla kuten nuuskan kielto aikoinaan elikkä lisäämällä lakiin sitä koskeva säännös. Sähkötupakan voimaa voidaan säätää sen vastuksen impedanssilla, mutta kun akusta saatava virta vaihtelee +/- 14 % tai melkein kolmanneksen, on vastuksen impedanssi väärä pian säädölle.

Nesteet, joissa onkin korkea nikotiinimäärä (18+ mg) tuntuvat laadukkailla sähkösavukkeilla poltettuna kurkussa reippaan samalta ”potkaisulta” kuten normaalillakin tupakalla. Se jotta sähkötupakka käy apteekkiin tarjottavaksi on luullakseni vaan ajan kysymys. Muussa tapauksessa esim. eGo-C -sarja sekä monipuolinen kokoelma aromeja olisi paras ratkaisu.

Hassin mukaisesti etenkin varsinaiseen tupakkadirektiiviin mutta myös sähkötupakan sääntelyyn kohdistuu voimakasta lobbausta. Kun haluat eroon myös nikotiinista, saat sauhutella nikotiinittomalla versiolla. Syistä siihen myöhemmin. Suurin määrä sähkötupakoista tunnistaa matalan akun jännitteen ja alkaa vilkkuu ledivaloa sen merkiksi. Nitrosoamiinit ovatkin kasvaimia aiheuttavia typpiyhdisteitä, joita käytetään mm.

Sähkötupakkaa

Sähkötupakka onkin tupakan vastaava koneellinen härpäke, joka vaikutuksesta imutetaan normisti nikotiinipitoista tapaisia. Toinen hyvä keino välttyä pettymykseltä on kiertää oikealta tupakalta näyttävät (ulkonäkö, koko) laitteet kaukaa.
Sähkötupakka onkin silti ollut avuksi jo tuhansien Suomalaisten tupakoinnin lopettamisessa. Lääkelaitos) päättää lääkeaineiden myyntiluvista kotimaassa. Valitettavasti julkisuus ei ole joka kerta ollu kovinkaan myönteistä, eikä myöskään reilua. Heillä onkin huomattavasti isompi määrä vaikutusvaltaa poliittiseen päätöksentekoon kuin meillä. Uskoisin, että se liittyy sen takia, että useat sähkötupakka-alan yrityksistä ovatkin pieniä toimijoita verrattuna esim. nikotiinikorvaushoitotuotteita markkinoiviin suuriin lääkeyrityksiin.

Sähkötupakka vaarat

WHO ei kuitenkaan sulje pois mahdollisuutta, että tätä voitaisiin käyttää vastaisuudessa tupakoinnin lopettamisessa, jos tieteellinen tutkimus niin selkeästi näyttää. Sähkötupakka onkin härpäke jonka imitoi röökiä ja minkä tuella saat pitää kaikki tupakoinnin plussa puolet mutta jälkeen irti jopa jokaisesta tupakoinnin aiheuttamista terveydellisistä riskeistä.

Sähkötupakan akun kesto vaihtelee joskus huomattavastikin muutamista tunneista jopa päiviin riippuen tottakai sähkötupakan käyttöasteesta. Ei voisi olla paljon yksinkertaisempaa. Ehkä tulevaisuudessa myyjien liioittelevat lupaukset laitteiden kestosta ovatkin kuitenkin totta. Sähkötupakan vain hankkia joko nikotiinilla vai nikotiinittomana.

Sähkötupakan säännöllinen ylläpitohuolto pidentää röökin elinikää paljon ja savuttelu pysyy yhtä mukavana koko ajan jahka härpäke toimii niin kuin pitääkin. Sähkötupakka on yleistynyt kotimaassa kuluvan 12kk kuluessa sekä se trendi onkin saanut toisen muassa ravintoloitsijat sekä kahvilan pitäjät pohtimaan sähkötupakkaa tarkemmin.

2011). Ei mitään pelkoa että analogista arkunnaulaa suuhuni enää pistäisin. Kaikissa varteenotettavissa aloituspakkauksissa (engl. Tarkemman hintavertailun löydät täältä. Patruunassa oleva täyttöneste siirtyy automaattisesti höyrystäjään ja atomisoija aktivoidaan joko painamalla sähkötupakan akussa olevaa katkaisijaa (manuaalinen versio) vai pelkästään imaisemalla sähkötupakasta (automaattinen versio).

e-nestettä. Sähkötupakan messissä käy joka kerta käyttöohjeet, mitä ei väliaikaisesti oo juuri suomeksi saatavilla hölmöstä lainsäädännöstämme johtuen, vaan ei hätää, sähkötupakan käyttö onkin todella iisiä jopa ilman käyttöohjeita. Sähkötupakka sisältää vesihöyryä ja luonnollisia aromiaineita, ei muuta.

Höyrystäjä rupee kuumentamaan patruunan sisällä olevaa nikotiinipitoista makunestettä, muuttaen tän tiiviiksi täysin tupakansavua muistuttavaksi höyryksi, jota käyttäjä vetää henkeen. 10-20 euroa per 30ml, josta riittää monesti melkein kuukausiksi nestettä. Kaksiosaisessa nikotiinipatruuna on yhdistetty atomisaattoriin sekä siitä yhdistelmästä käytetään nimitystä ampulli (cartridge + atomiser). Kritiikki onkin keskittynyt enimmäkseen siihen, sisältävätkö (usein Kiinassa) valmistetut patruunat todella sitä, jota täytyisi sekä tutkimuksien vähäisyyteen.

Nyt saat siirtää tupakoinnin aivan uudelle tasolle sekä vaihtaa savukkeen sähkötupakkaan! sähkötupakka on sähköinen laite, mikä emuloi tupakkaa, vaikuttaa savukkeelta sekä maistuu savukkeelle. Ilmiö onkin markkinoilla nykyään verrattain uusi, vaan se on saavuttanut samantien melko suuren suosion etenkin tupakoitsijoiden keskuudessa.