Category Archives: Sähkötupakkaa

Sähkötupakkaa

Imaisemalla toimivat merkit muistuttavat lisää syöpäkäärylettä käyttötavaltaan, eli he ovatkin yllättävän suosittuja. Sähkötupakka on tehokkain keino jälkeen irti tupakasta pysyvästi. Kyseinen laite on tupakkalain mukainen tupakkajäljitelmä sekä röökin vastike, joka mainonta, epäsuora mainostaminen sekä muu myynninedistäminen onkin kotimaassa kielletty. Tupakkayhtiöitä vastaan käymistään oikeudenkäynneistä tunnettu Aurejärvi arvelee kehityksen menevän samalla lailla kuin savukkeilla.

Tyyppinumeroinnissa 2 ensimmäistä numeroa merkitsee akun halkaisijaa sekä kaksi seuraavaa pituutta millimetreissä, lopussa nolla ei mitään. Sähkötupakka onkin mahtava tuote, siinä röökaajan ei tarvitse luopua tavastaan, vaan voi tuprutella jatkossa vailla tappavia kemikaaleja ja pahan hajuista hengitystä. Muotituotteeksi kasvanut sähkötupakka ei oo hyvinvoinnille haitaton sekä se ois syytä kieltää heti lailla, kertoo siviilioikeuden emeritusprofessori Erkki Aurejärvi.

Jos ne on vaarattomampia, niiden myynti pitäisi ilman muuta sallia. Liuoksen lisäksi tankki pystyy sisältää vettä, monenlaisia makuaineita ja nikotiinia. Paavolan mukaan tutkimustietoa aiheesta ei kuitenkaan ole tarpeeksi.  Sähkötupakan patteri ladataan yleisimmin USB-latausjohdolla. Suomen lääkelaitoksen ja valtion kanta on, niin että nikotiiniampullejen myynti on kieletty. Yllä luetellut suosituimmat mallit ovatkin normaalisti hyväksi todettuja.

Onko sähkötupakka turvallinen?

Kolmannessa tapauksessa 2 sähkötupakkakauppiasta halusi jättää liittovaltion terveysministeriölle lausunnon, missä todetaan, että lääkehyväksyntää ei tarvita laitteille eivätkä nesteille, eikä he täten oo niitä.

Sähkötupakka räjähti miehen suussa Yhdysvalloissa Floridan osavaltiossa aiheuttaen vakavia palovammoja. Ei, koska sähkötupakka ei pala. Esimerkiksi sängyssä tupakointi tuottaa vuosittain useita palokuolemia. Samaan aikaan Saksassa pohditaan kyseisen laitteen laillistamista ja sen valjastamista tupakkariippuvuuden hoitoon. Mikäli nikotiinia on tietyn rajan yli, sen takia tarvitaan lääkelain mukainen lupa.

Lisäksi suosittelen ostamaan kaupasta jonka on suomeksi mutta niistä kaupoista saa melkein aina myöskin suomenkielistä hyötyä tarvitaessa sähkötupakan käyttämiseen, sekä jopa yleensä myös mahdolliset huolto sekä takuu asiat saatetaan hoitaa suomeksi.

Sähkötupakka ja röökaamisen lopettaminen

Esimerkiksi ravintoloissa sähkötupakan käyttäminen saattaisi johtaa siihen, niin että röökaavat ihmiset alkaisivat polttamaan näiden huomatessaan ettei kiellon rikkomiseen puututa. Tupakkalain mainontakiellolla onkin vaikutuksia Sähkötupakan myymisen järjestämiseen, varsinkin mutta, jos tuotteita kaupataan internetissä. Netistä sähkötupakan tilaaminen onkin erittäin iisiä vaikket sujuvaa englantia puhuisikaan niin kuten en puhu minäkään.

Keskikokoisen, täyteen ladatun akun käyttöaika on näin 4 tuntia tai toisinsanoen 5-10 perinteistä kessua tilalle tuleva aika. Patruunassa oleva täyttöneste siirtyy automaattisesti höyrystäjään sekä atomisoija aktivoidaan joko painamalla sähkötupakan akussa olevaa katkaisijaa (manuaalinen versio) vai ainoastaan imaisemalla sähkötupakasta (automaattinen versio).

savukkeet korvataan liuoksella mikä muutetaan höyryksi lämmittämällä. Imaisemalla toimivat merkit muistuttavat lisää kessua käyttötavaltaan, joten ne ovatkin yllättävän suosittuja. Englannin kieliset termit ovatkin atomizer (koteloitu lämmitysvastus), cartridge (pumpulia sisältävä säiliö, johon neste on imeytetty, liitetään höyrystimeen niin, jotta pumpuli koskettaa vastusta) sekä tank elikkä säiliö.

Patruunassa oleva täyttöneste siirtyy automaattisesti höyrystäjään ja atomisoija aktivoidaan joko painamalla sähkötupakan akussa olevaa katkaisijaa (manuaalinen versio) vai pelkästään imaisemalla sähkötupakasta (automaattinen versio). vesisateella vailla kosteusprosentti on käytössä totaalisen, jolloin kaikki hengittää 100 prosenttista vesihöyryä, vain ei siitäkään voi vesikeuhkoa! Myös uimahalleissa, missä on avoin vesiastia (allas) vailla kosteusprosentti on täysin mitä kaikki hengittävät.

Sähkötupakka täytyisi laillistaa

taksit nykyään viimeisenä onkin kieltänyt Sähkötupakan käytön sekä ennen tän kielsivät jo mm. Tämä onkin ikävä kyse myös sähkötupakkaa polttaville, ja tätä valmistaville. Sen idea onkin nerokas: Käyttäjä ei lopeta nikotiinin käyttöä. Patruuna (aka Ampulli) toimii e-nesteen säiliönä ja patruunaan liitetyn suukappaleen avulla höyry imutetaan suuhun/keuhkoihin. Voit joutua useinkin selvittelemään mikä sähkötupakka oikein on sekä miten tätä käytetään. Sähkötupakan aine sisältää nikotiinia vaan tän määrää saattaa pienentää sekä lopulta siirtyä täysin nikotiinittomaan nesteeseen tai lopettaa täsyin.

Tämä prosenttimäärä lämmittää sähkötupakan patruunassa olevaa täyttönestettä sekä muuntaa sen lopulta höyryksi.