Category Archives: Takit-netistä

Takkeja blogi

Meillä onkin hienoja pitkiä takkeja kuten trenssejä, viittoja ja hienoja hitaita villakangastakkeja. H&M:stä löytyi upea villakankainen duffelitakki, mihin rakastuin mahdollisesti nykyään isompi määrä kuten omaani. Eli aivan oikeastaan pelkiksi ihastuneiksi huokailuiksi jäi tämä kohtaaminen.

Pardessus-takki suunniteltiin päällystakiksi sekä näköisversioi paljon neuletakkia. Vielä 70-luvulla kankaat ja vaatteet tehtiin kestämään, kunnes halpatuotanto alkoi yleistyä. Ostan normisti minimissään muutama takkia per talvi.

Taisteluhautojen mukaan nimetty trench coat suunniteltiin kestämään sadetta sekä sirpaleita. Kapealinjaisemmissa takeissa vyötäröä sekä olkapäitä korostetaan helposti. päällysvaatteena käytettävä koko kehoa suojaava pitkä edestä napitettava vai muuten kiinnitettävä hihallinen vaatekappale. niillä tämä paras mahdollinen lopputulos vielä syntyy, sekä minusta ne ovatkin määrä tätä ompelun taitoa itseään.

Trenssi, myöskin trenchcoat (alkuperäisen valmistajan nimen mukaisesti myöskin burberry, berberi taikka arkikielessä perperi) onkin paksusta puuvillakankaasta, popliinista (popliinitakki), gabardiinista, villasta tai nahasta tuotettu polvipituinen vai pitempi päällystakki. En aivan vieläkään ymmärrä mitä mieltä siitä olisi. Tarjonta on värikästä sekä muotoilu modernia, lähes arkkitehtuuriin sekä taiteeseen viittaavaa.

Ensin tarkoitus oli ostaa kännykkä, vaan sain isältäni hänen vanhan puhelimensa. Huikeita asusteita rakastaville syksy sekä talvi tarjoaa roppakaupalla katseltavaa. Trenssissä voi myöskin olla irrotettava vuori. Takissa www.takit.fi/ onkin kaulus ja se onkin yleensä edestä avonainen. Ajattelinkin nykyään tilata noista yhden vai 2. Tänään syksyllä onkin käyttänyt navy-sinistä lyhyttä kangastakkia, punaista trenssiä sekä oliivinvihreää ohuempaa jakkua. Voisiko tässä takin 18-vuotissyntymäpäivien kynnyksellä puhua jo klassikosta, minkä on maksanut itsensä tuhannesti takaisin? Juhlien lähestyessä tahtoisin tarkentaa muutamaa pukeutumisetikettiä.

Takit

Joko ootte halunneet lämpimämpää yllenne? Mikä vai mitkä on sinun luottotakkejanne? Mistä takista haaveilette? Barbourit on täälläkin suunnassa kaivettu kaapista ulos mutta villakangastakit odottavat vielä viileämpiä kelejä. Vai unohtiko malli näytöksessä pöksyt pukuhuoneeseen? Korosta kapeaa alaosaa runsailla muodoilla. Minimalismin ystävän takissa jokainen turha on jätetty ompelimon lattialle.

Kun trenssistä aika jättää, on edessä kai taas tuskallinen, pitkä etsintä, koska takkimarkkinat Suomessa ovat kehnot. Eksyin nimittäin eilen Asoksen sivuille, sekä huomasin onnekseni, että heiltä voi tätänykyä ostaa River Islandin vaatteita! Tuo uutinen lopetti tämän lakon, kuten seinään.

Ja sitten tämä ilosanoma varsinaisesti takkiin liittyen. Itselleni tilasin Familonin Princess-tyynyn, tietty.

Takki

Miehet tulevat kauppaan vasta silloin vaiheessa kun kesätakilla ei enää tarkene, Hän kertoo. Kauden muoti tarjoaa runsaasti valinnan varaa, tämä on täynnä leikkisyyttä ja voimakkaita värejä, lämpimiä neuleita, klassista juhlatyyliä ja persoonallista takkimuotia. Vai saisiko olla kimallusta? Turha vaatimattomuus onkin nykyisin poissa muodista ja bling blingillä saattaa maustaa tyyliään myöskin arkena. Tarkista, jotta vetoketju liukuu huomaamatta kiinni eikä takin sisävuori repsota rumasti helmasta vai hihansuista.

Takki – www.takit.fi – onkin suinkaan alkuperäisin kotoisin Zarasta sekä hankittu näin reilu kuukausi takaperin. Inspiroidu frakkitakin linjoista sekä suuntaa kirppiksille. Kovimpien vilukissojen harteita voivat kuumentaa myös monenlaiset keepit ja pikkuviitat. Kevään kuuma trendi on irrotettavat kaulurit.

Olen yleensä ottaen leikkinyt irrotettavan karvakauluksen kanssa kiinnittelemällä tätä hakaneuloilla paitoihin ja takkeihin. Netistä, kangaskaupoista sekä kaupan lehtihyllystä voikin tilata valmiskaavoja, mitkä onkin valmiiksi sarjoitettu eri kokoihin. Niinpä joo, mutta huomatkaa takki! Ihana lyhyt jakkuasia, lienee 60-luvun lopulta.

Takkeja

Vaikka housujen malli onkin yksinkertainen, niin mukaan ovatkin kuitenkin tulleet erilaiset materiaalit ja sävyt. Syystakkini puolestaan on siihen suureen stailiin mukava. Nahkatakkien helmat tippuvat tänä syyskautena vyötäröltä lantiolle. Hommiin sitten vaan! Kaavathan te ootte jo tehneetkin ja kankaat on valmiiksi leikattuna… Ajatus käsitettiin olevan tehdä takki yhdesta vanhasta keltaisesta pussilakanasta, vaan tämän kesän ja alkusyksyn jäljiltä itseeni onkin iskenyt lievä skeptisyys auringon olemassaoloon.

. Niiden kanssa onkin turha yrittää maastoutua massaan. Miesten versio takista käsitettiin olevan polviin saakka ulottuva Frock coat, eikä siinä ollu enää tekemistä ratsastamisen kanssa. Kaksipuoleinen takki on molemmin puolin käytettävä takki. Ensi vuoden muotifarkuissa nähdään toisin sanoen myös graafisia pintoja sekä abstrakteja pesuja. H&M:stä löytyi upea villakankainen duffelitakki, johon rakastuin ehkä nykyään enemmän kuin omaani.

Takki

Itselleni käy etenkin näistä Guccin sekä Emilio Puccinin saappaista mieleen sotilas ja armeija. Omenavartaloinen suosii takin valinnassa laskeutuvat kankaat mattapintaiset kankaat väriä mieluummin kuten kuosia; vain pystyraitakuosi mahdollinen tarpeeksi käyttöväljyyttä, silti takki olisikin suoralinjainen laskeutuvasta, kevyestä kankaasta valmistettu A-linjainen takki myös mahdollinen pitkittäiset tikkaukset mahdollisimman huomaamattomat taskut etenkin, jospa he on keskivartalon kohdalla pituus: lantio-, reisi- ja polvipituus ovat voimakkaita valintoja, vaan pitkälle omenalle sopii myös pitkät vaihtoehdot Omenavartaloinen välttää takin valinnassa vahvasti kiiltävät, hohtavat kankaat ruutu- ja poikkiraitakuosit, pyöreät kuosit ovat ne silloin tyyliteltyjä kukkia, palloja tms.

Takki netissä

Ostin juuri uuden talvitakin, vain tämä ei oo ulkoisesti erityinen. Mun vanha musta villakangastakki on palvellut mua lähemmäs kymmenen vuotta, täten käsitettiin olevan ehkä jo aikakin ostaa tilalle tilalle suunniteltu asia. Esim. lasku-varjokangas on helppohoitoinen myös käytössä, siinä takin voi pyyhkäistä kevyesti puhtaaksi kostealla liinalla. Oikein mukavaa viikonalkua kaikille! Mulla onkin senverran iltamenoja tiedossa, niin että toivottavasti selviän tästä opiskelujen alusta hengissä.

– jos takkiin tulee merkkejä, päällitaskuja tms, ompele ensiksi ne paikoilleen. Syksyn pimeneviin iltoihin sopivat jota parhaimmin rohkeat värivalinnat. Minä en jaksanut enää pidempään etsiä, täten tyydyin siihen. Tykkään! Trenssi onkin muodin harvinaisuus, missä yhdistyvät ajaton muotoilu, käytännöllisyys ja tyylikkyys. Se onkin punaista sekä siihen onkin kudontavaiheessa kuvioitu tuollaisia pitsiliinan näköisiä kuvia, silti tän kankaan nimessä mainittiin kerni sikäli tämä ei suinkaan oo sellaista millaiseksi minä kernin miellän, joten muoviseksi.

Siis kaikkea sekaisin. Kylmä sävy. Kesän jälkeen muodikkaimmat värit vaihtuvat murretumpaan suuntaan. Aivan ihanaa. Mutta tossa kuvassa joissa on huppu niin näkyy vähän oikeaa väriä. Miettikää nyt: Hyvin pukeutunut, elegantti, hillitty, staili nainen, mikä ulkokuoren alla piilee jossain aito villipeto! Ei ihme, jotta jakkupuvut houkuttelevat useita..

Kotiin, mikä hengaritila rupee olemaan kortilla johtuen allekirjoittaneen ikuisesta rakkaudesta takkeja kohtaan. Mantteli onkin kääntynyt saksankielisestä sanasta mantel, minkä merkitsee pitkää takkia. Mikäli aikaisemmin syys- sekä etenkin talvitakin ostaminen on tuottanut etenkin meikäläisen päänupissa vähän harmaita hiuksia, niin se ei suinkaan oo ollu asian laita tänä syksynä.

Myös luumun- ja viininpunainen ja malvansävyt ovatkin pinnalla, he hurmaavat erityisesti juhlapukeutumisessa. Turkiskaulukset ovat usein irrotettavia. Nahkatakkien helmat tippuvat tänä syksynä vyötäröltä lantiolle. Vatsa sekä rintakehä kastuivat normisti ensimmäisinä. Kaulakoruissa onkin lyhyt ketjut sekä ne on reippaan kaulanmyötäisiä.

Sunnuntaina lämpötila käsitettiin olevan +13 sekä sadekuuroja saatiin vuorokauden kuluessa monia. Piti siis löytää kangas minkä ei ime vettä kuin sieni, vai tässäpä tapauksessa kuten vanha lakana. Helman kuuluu ulottua nimenomaan pepun yläpuolelle. Hypistele kangasta. Virallisesti se on vihreä, vain vannon niin että tämä kameleonttimaisesti muuttuu tän mukaisesti jota muuta onkin päällä taikka millainen valo on. Ja ei, Esprit ei sponssaa minua Minä pidän vaan kyseisestä merkistä sekä esittelen mielelläni sitä.

Ihana kontrasti! Löytyy myöskin merkittävästi pitsituotteita: t-paitoja sekä mekkoja.